Haku

Uutiskirje

Brändit

Kaikki brändit

Uudet tuotteet

Kaikki tuotteet - Alien

Tilaa viralliset Alien fanituotteet rockshirts fanikaupasta.

Alienin ensiesiintyminen oli vuoden 1979 Alien-elokuvassa ja elokuvat Prometheus ja Alien: Covenant muodostivat Xenomorphien syntytarinan.Alienin ensiesiintyminen oli vuoden 1979 Alien-elokuvassa ja elokuvat Prometheus ja Alien: Covenant muodostivat Xenomorphien syntytarinan.


Prometheus
Alienin loi androidi nimeltä David, jolla oli erikoisuutena muihin androideihin "ihmismäinen" mieli. Kun David matkasi muiden tutkimusmatkailijoiden kanssa Prometheus-aluksella, mukanaan isäntänsä Mr. Wayland, planeetalle LV-223, jonka uskottiin antavan alun ihmisrodun synnylle. Tutkijat löysivät temppelin, josta saaneiden DNA-koodien perusteella siellä asunut muinainen laji Insinöörit, loivat ihmiset. David kiinnostui pylväistä, joissa hän havaitsi yhteyttämistä ja otti yhden niistä mukaansa. Pylväs osoittautui pakkaukseksi, jonka sisältä löytyi mustaa kummallista ainetta.


Davidin testattua ainetta yhteen miehistön jäseneeseen, hän tajusi sen olevan bioase. Saman tajusi myös tutkija Elizabeth Shaw, joka oli ollut yhdynnässä Davidin koehenkilön kanssa. Yhdynnän seurauksena Elizabethin kehoon oli päässyt vieras olento, joka kuitenkin pystyttiin poistamaan. Sillä aikaa Mr. Wayland ja muu miehistö menivät tapaamaan Davidin löytämää, elossa olevaa Insinööriä. Insinööri kuitenkin tappoi suurimman osan mm. Mr. Waylandin, joka sai tajuamaan, että bioase oli ihmisiä varten. Insinööri lähti viemään bioasetta maahan tappamaan ihmiset. Yrityksen esti kuitenkin miehistön viimeiset eloonjääneet törmäämällä Insinöörin alukseen ja uhraten itsensä. Planeetalle jäänyt Elizabeth Shaw selvisi hengissä, mutta joutui räjäjdyksestä selvinneen Insinöörin hyökkäyksen kohteeksi. Onneksi Elizabethin kehossa ollut olio, joka oli kasvanut jättimäiseksi Facehuggeriksi, hyökkäsi Insinöörin kimppuun ja tainnutti tämän. Elizabeth lähti toisen selviytyjän Davidin kanssa hakemaan lisää vastauksia kysymyksiin. Elokuvan lopussa näytetään, kun Insinöörin rinnasta purskahtaa ensimmäinen Alienin alalaji, Deacon.


Alien: Covenant
Matkallaan Insinöörien planeetalle, David alkaa kehitellä bioasetta tehokkaamaksi ja tutkimuksia varten hän tekee Elizabethista koehenkilön, jonka takia hän kuolee. Lukuisien kokeilujen jälkeen David oli vihdoin saanut kehiteltyä bioaseesta version, jota hän testasi Insinööreihin. Hän vapautti ainetta sisältävät kanisterit ilmakehään, josta insinöörit saivat tartunnan ja heidän kehoistaan purskahti uusia Alienin alalajeja, Neomorpheja. Laskeuduttuaan autiolle planeetalle, David alkoi kehitellä bioaseesta vieläkin tehokkaampaa versiota.


Kuukausia myöhemmin tutkimusryhmä laskeutui samalle planeetalle, jonka mukana oli myös Davidin uudistettu versio Walter. Kaksi jäsentä saivat tartunnan bioaseesta ja kuolivat Neomorphien syntymiseen. Kaksi "lapsi" Neomorphia yrittivät käydä ryhmän kimppuun, joista toinen kuoli ja toinen pakeni Davidin saapuessa. David vei tutkimusryhmän tukikohtaansa ja kertoi heille, että Elizabeth Shaw "kuoli aluksen osuessa maahan". Kun aikuiseksi kasvanut Neomorph tappaa yhden jäsenistä, jonka takia ryhmän johtaja Oram tappaa olion ja tajuaa Davidillä olevan näppinsä pelissä. Oram pakottaa Davidia selittämään koko asian. David vie Oramin laporatorioonsa ja näyttää työskentelynsä tuloksen. David pyytää Oramia katsomaan jättimäisen munan sisään, josta Oramin kasvoille hyökkää Facehugger. Sen jälkeen Oramin rinnasta purskahtaa ensimmäinen Xenomorph. Sen jälkeen David yrittää tappaa ryhmän naispuolisen jäsenen Danielsin. Walter kuitenkin estää sen ja hänen ja Davidin välille syntyy tappelu, josta Walter näyttää selviytyvän.


Eloonjääneet pakenevat aluksella planeetalta ja tappavat Xenomorphin nosturilla. Kuitenkin alukselle lurkkinut toinen Xenomorph tappaa kaikki paitsi Walterin, aluksen kapteenin Fariksen ja Danielsin. Lopulta kolmikko onnistuu heittämään Xenomorphin ulos aluksesta ja Faris ja Daniels käyvät hyperunikammioihin. Walter paljastuu kuitenkin Davidiksi ja vaivuttaa matkustajat hyperuneen. Lopussa David oksentaa Facehuggerin alkioita ja säilöö ne aluksen kaappeihin.


Synty ja kehitys


Facehugger


Facehugger ihmisen kasvoilla elokuvassa Alien – kahdeksas matkustaja
Alienin ensimmäinen ”kehitysmuoto” on facehugger (”naamanhalaaja”), hämähäkin tapainen hännällinen olento, joka hyppää uhrin kasvoille ja laskee tämän kurkusta alkioita kasvamaan uhrin vatsaan (kuningattaren facehugger on väritykseltään musta ja se levittää uusien kuningattarien alkioita). Facehugger ajaa uhrinsa koomaan ja syöttää sille happea, ettei uhri kuole. Kun alkio on turvallisesti paikallaan, facehugger irtoaa ja kuolee. Uhri herää myöhemmin muistamatta juuri mitään tapahtuneesta. Alienit hankkivat uusia isäntiä ja asettavat nämä eritteillään sopivaan paikkaan, että munasta kuoriutuva facehugger löytää liikkumattomaksi tehdyn uhrin.


Facehuggerin on tarkoitus hyökätä potentiaalisen isännän kasvoille ja kuristaa hännällään isännän kurkkua. Tämä laukaisee uhrissa vaistonvaraisen reaktion ja saa uhrin aukaisemaan suunsa. Täten facehuggerilla on mahdollisuus sijoittaa ovipositorinsa suun kautta isännän sisään ja tällä tavalla sijoittaa alkio uhriin. Ovipositorin ollessa suurempi kuin ihmisen ruokatorvi, itse sijoitusprosessi on aikaa vievä operaatio. Jotta uhri ei menehtyisi tämän prosessin aikana, facehugger syöttää uhrille happea. Tapauksia ei ole voitu tutkia järjestelmällisesti, ja siksi ei voida varmuudella sanoa tapahtuuko tämä keuhkojen kautta, vai syöttääkö facehugger happea suoraan uhrin verenkiertoon. Koska facehugger itse on anaerobinen elämänmuoto, eikä sillä täten ole keuhkoja, jälkimmäinen on todennäköisin vaihtoehto.


Facehuggerin irrottaminen uhrista on varsin vaarallista, sillä sen veri on voimakkaan hapokasta. Poistamisyrityksen aistiessaan facehugger yrittää tappaa uhrinsa. Facehugger jää kiinni uhrinsa kasvoihin suojellen näin sekä alkion ensimmäistä vaihetta ja pitäen isännän hengissä, kunnes sijoitettu alkio kykenee kehittymään omatoimisesti. Tämän ainoan tehtävänsä suoritettuaan, facehuggerin elämänsykli on täysi ja se irrottautuu uhrista ja kuolee.


Chestburster


Alien Chestburster elokuvassa Alien – kahdeksas matkustaja
Alienin seuraava kehitysmuoto on chestburster (”rinnanrepijä”), jonka aikana alien repii tiensä ulos isäntäeliön vartalosta.


Kun Alienin sikiö on kehittynyt tarpeeksi, se tulee isäntä kehon rinnan läpi tappaen tämän ja päästen samalla ulkomaailmaan kohti seuraavaa kehitysmuotoa. Tämä toimitapa vastaa parasitoidieliötä, joka loisittuaan aikansa tulee esiin isäntäeliöstä usein tappaen tämän. On epäselvää, miten olio saa "sahattua" uhrin kylkiluut katki. On mahdollista, että Alien tuhoaa kielellään rintalastan, jonka jälkeen sen on helppo ryömiä ulos. Spekuloidaan, että Alien tuhoaa isännän sydämen samalla varmistaakseen, että tämä on kuollut.


Alien
Rinnanrepijävaiheen jälkeen alien kasvaa täysikasvuiseksi. Alieneita on useita alalajeja: drone ja warrior (ihmisestä syntynyt alien), runner (koirasta tai nelijalkaisesta eläimestä) sekä praetorian (kuningattaren henkivartija tai nuori kuningatar). Kuningattaria on normaalisti pesässä kolme kappaletta (joista kaksi on normaaleja ja yksi on kuningattarien keisarinna (empress), jonka asema pesässä on korkein).


Alien – ylösnousemuksessa drone pystyi sylkemään happoa uhrinsa päälle. Elokuvassa tavattiin uusi alien, joka syntyi kloonaamalla Ellen Ripleyn DNA:ta. Otus syntyi odottamattomalla tavalla kuningattaren kohdusta. Otukselle annettiin nimeksi Newborn. Newborn oli enemmän ihmisen kaltainen kuin muut alienit; sillä oli muun muassa muista alieneista poiketen selvästi erottuvat silmät. Newborn vaikutti olevan vahvempi kuin kuningatar, sillä se tappoi tämän yhdellä iskulla. Newborn oli väritykseltään valkoinen muiden alieneiden ollessa mustia (ainoastaan runner on ruskeanpunainen). Newborn tunsi suurta kiintymystä Ripleyhin ja piti tätä ”äitinään”.


Elokuvat
Alien – kahdeksas matkustaja (Alien, 1979)
Aliens – paluu (Aliens, 1986)
Alien³ (1992)
Alien – ylösnousemus (Alien: Resurrection, 1997)
Alien vs. Predator (AVP: Alien vs. Predator, 2004)
Aliens vs. Predator 2 (AVPR: Aliens vs. Predator: Requiem, 2008)
Prometheus (2012)
Alien: Covenant (2017)


"Rockshirts tarjoaa kattavan valikoiman ALIEN bändipaidat, paidat  ja paljon muuta."


Lisää
Näytetään 1 - 4 tuotetta 4 tuotteesta
Näytetään 1 - 4 tuotetta 4 tuotteesta