Haku

Uutiskirje

Brändit

Kaikki brändit

Kaikki tuotteet - Superman

Teräsmies syntyi Krypton-planeetalla. Juuri ennen planeetan räjähtämistä hänet lähetettiin vauvana turvaan Maahan. Teräsmies kasvoi Kansasissa Kentin pariskunnan ottolapsena. Varttuessaan hän huomasi omaavansa yli-inhimillisiä voimia, joita hän päätti käyttää auttaakseen muita ja taistellakseen rikollisuutta vastaan. Teräsmiehen asu koostuu sini-, puna ja keltavärisestä puvusta, pitkästä viitasta sekä S-kirjaimesta puvun rinnuksessa. Hänen peitehenkilöllisyytensä on toimittaja Clark Kent kuvitteellisessa Metropoliksen kaupungissa.Teräsmies (engl. Superman) on Joe Shusterin ja Jerry Siegelin luoma supersankari ja DC Comicsin julkaiseman sarjakuvan nimihahmo. Teräsmiehen hahmo myytiin Detective Comics -yhtiölle vuonna 1938. Myyntivuonnaan hahmo teki ensiesiintymisensä Action Comics -sarjakuvalehdessä. Supersankarisarjakuvien niin sanotun kultakauden katsotaan alkaneen Teräsmiehen ensiesiintymisestä, ja Teräsmiehen menestys myötävaikutti supersankarigenren syntymään.


Teräsmies syntyi Krypton-planeetalla. Juuri ennen planeetan räjähtämistä hänet lähetettiin vauvana turvaan Maahan. Teräsmies kasvoi Kansasissa Kentin pariskunnan ottolapsena. Varttuessaan hän huomasi omaavansa yli-inhimillisiä voimia, joita hän päätti käyttää auttaakseen muita ja taistellakseen rikollisuutta vastaan. Teräsmiehen asu koostuu sini-, puna ja keltavärisestä puvusta, pitkästä viitasta sekä S-kirjaimesta puvun rinnuksessa. Hänen peitehenkilöllisyytensä on toimittaja Clark Kent kuvitteellisessa Metropoliksen kaupungissa.


Hahmo
Teräsmies syntyi Krypton-planeetalla ja sai vanhemmiltaan Jor-Eliltä ja Laralta nimen Kal-El. Jor-El, yksi planeetan johtavia tiedemiehiä, sai selville, että Krypton-planeettaa uhkasi ketjureaktio, joka veisi planeetan väistämättömään tuhoon. Juuri ennen planeetan räjähtämistä Kal-El lähetettiin vauvana turvaan Maahan.


Avaruusalus päätyi Smallvilleen, Kansasiin, jossa Kal-El kasvoi hyväsydämisen Kentin pariskunnan ottolapsena ja sai nimekseen Clark Kent Marthan entisen sukunimen (Clark) mukaan. Varttuessaan Clark huomasi omaavansa yli-inhimillisiä supervoimia, joita hän päätti käyttää auttaakseen muita ja taistellakseen rikollisuutta vastaan.


Teräsmies toimii pääasiassa kuvitteellisessa Metropoliksen kaupungissa, mutta vierailee usein myös muissa kaupungeissa ja maissa pelastaessaan ihmisiä luonnonkatastrofeilta ja superroistojen hyökkäyksiltä. Teräsmies toimii myös Metropolisin poliisivoimien erikoisasiamiehenä, ja hänellä onkin käytännössä poliisin oikeudet esimerkiksi pidättää rikoksentekijä.


Teräsmies ei käytä naamiota ja on pituutensa ja atleettisen ulkonäkönsä puolesta helposti tunnistettavissa, joten hän loi peitehenkilöllisyydekseen lempeäkäytöksisen, kömpelön ja hiljaisen Clark Kentin. Clark Kent on valmistunut yliopistosta journalistiikan maisteriksi ja työskennellyt toimittajana Daily Planet -lehdessä.


Supervoimat
Krypton kiersi punaista aurinkoa, ja sen painovoima oli huomattavasti suurempi kuin maapallon. Siksi kryptonilainen saa keltaisen auringon ja Maan pienemmän painovoiman ansiosta yliluonnollisia kykyjä.


Supervoimakkuudet
supernopeus
haavoittumattomuus
lentokyky (korvasi varhaisimmissa sarjakuvissa esitetyn kyvyn loikata 200 metriä, kun hahmosta tehtiin ensimmäiset piirretyt)
hengitys: saa aikaan pyörremyrskyn puhaltamalla, pystyy jäädyttämään uloshengitysilmansa, supertehokkaasti happea varastoivat keuhkot
näkö: röntgenkatse, lämpökatse, kaukokatse, mikroskooppikatse, näkee koko sähkömagneettisen spektrin ja lisäksi elävien olentojen auran
superkuulo: kuulee kaikki ääni- ja radiotaajuudet
superhajuaisti
Teräsmies osaa myös puhua lähes kaikkia Maan kieliä sekä useita avaruuskieliä (esimerkiksi kuvitteellista intergalaktiaa ja kryptonia).


Heikkoudet
Kryptoniitti on kuvitteellinen mineraali, jota on tullut Maahan Krypton-planeetalta. Kryptoniitista on olemassa eri muunnoksia, ja ne vaikuttavat vain Kryptonilta tulleeseen henkilöön. Vihreä kryptoniitti heikentää Teräsmiestä, ja kultainen vie hänen voimansa. Punaisella on vaikutuksia Teräsmiehen psyykeen ja supervoimiin. Lyijy suojaa Teräsmiestä kryptoniitin säteilyltä, toisaalta Teräsmiehen röntgenkatse ei kykene läpäisemään lyijyä.


Teräsmies ja muut kryptonilaiset ovat haavoittuvaisia myös taikuudelle.


Elokuvat
Teräsmies (1978)
Teräsmies II (1980)
Teräsmies III (1983)
Teräsmies 4: Uhka Auringosta (1987)
Superman Returns (2006)
Man of Steel (2013)
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)


"Rockshirts tarjoaa kattavan valikoiman Superman paidat, t-paidat, leffapaidat, hupparit ja paljon muuta."


Lisää
Näytetään 1 - 2 tuotetta 2 tuotteesta
Näytetään 1 - 2 tuotetta 2 tuotteesta