Haku

Uutiskirje

Brändit

Kaikki brändit

Kaikki tuotteet - Alice In Chains

Rockshirts tarjoaa monipuolisen valikoiman bändipaitoja, huppareita ja paljon muita fanituotteita. Paljon laadukkaita t-paitoja.

Alice in Chains on vuonna 1987 perustettu grungeyhtye. Se oli yksi Seattlen neljästä johtavasta grungekokoonpanosta, mutta sitä on luokiteltu myös metalli- ja rock-yhtyeeksi. Se on ollut suunnannäyttäjänä monelle myöhemmin maineeseen nousseelle rockyhtyeelle, kuten Puddle of Muddille ja Godsmackille, joista jälkimmäinen otti nimensä yhtyeen kappaleesta "God Smack". Alice in Chains erosi synkällä heavy metal -painotteisella musiikillaan punkvaikutteisemmasta Nirvanasta, sekä hard rock -henkisistä Pearl Jamista ja Soundgardenista. Myös laulaja Layne Staleyn ja kitaristi Jerry Cantrellin stemmaavat yhteiset lauluosuudet monissa kappaleissa tekivät yhtyeestä omalaatuisen. Layne Staleyn kirjoittamat kappaleet ovat synkkiä ja käsittelevät usein huumeita, masennusta ja itsemurhaa. Jerry Cantrell taas puhuu sanoituksissaan enemmän ihmissuhteista. Kitaristi Jerry Cantrellia on kutsuttu yhtyeen sydämeksi, kun sen sieluna taas pidettiin laulaja Layne Staleyta. Yhtyeen kuuluisin albumi on vuoden 1992 Dirt, joka kertoo paljon laulaja Layne Staleyn elämästä ja huumeongelmista. Vuoden 1995 alussa yhtye hajosi tilapäisesti, mutta julkaisi samana vuonna kolmannen albuminsa ja jatkoi vuoteen 1996. Layne Staleyn kanssa Alice in Chains esiintyi viimeisen kerran vuonna 1996, minkä jälkeen yhtye lopetti esiintymisen. Jerry Cantrell keskittyi soolouraansa vuodesta 1996 aina vuoteen 2002. Vuonna 1998 Alice in Chains äänitti kaksi uutta kappaletta, "Died" ja "Get Born Again", jotka olivat viimeisiä äänityksiä Layne Staleyn kanssa. Vuonna 2002 Layne kuoli huumeiden yliannostukseen. Staleyn kuoleman jälkeen Alice in Chains palasi esiintymislavoille. Tämä tapahtui vuonna 2005 ja yhtyeen riveissä nähtiin useita vaihtuvia jäseniä, kuten Maynard James Keenan ja Phil Anselmo. Myöhemmin William DuVall liittyi yhtyeeseen laulajaksi. Vuonna 2009 uusi kokoonpano julkaisi albumin "Black Gives Way to Blue", jonka nimikkokappale on omistettu Layne Staleylle. Vuonna 2011 yhtyeen alkuperäinen basisti Mike Starr kuoli epäiltyyn huumeiden yliannostukseen. Yhtye aloitti viidennen albuminsa tekemisen vuonna 2011. The Devil Put Dinosaurs Here ilmestyi maailmanlaajuisesti 28. toukokuuta 2013. Alice in Chains on myynyt maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa äänitettä ja yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muiden muassa "Man in the Box", "Would?", "No Excuses", "Angry Chair", "Rooster", "Them Bones", "Down in a Hole", "Grind", "Again", "Heaven Beside You", "Check My Brain", "A Looking in View" ja "Hollow".

Toiminnassa 1987–2002, 2005– Tyylilaji Grunge[1] Heavy metal[1] Sludge metal[2] Doom metal[3] Alternative metal[1] Hard rock[1] Alternative rock[1] Kotipaikka Yhdysvallat Seattle, Yhdysvallat Laulukieli englanti Jäsenet William DuVall, laulu, rytmikitara Jerry Cantrell, soolokitara, laulu Mike Inez, basso, taustalaulu Sean Kinney, rummut Entiset jäsenet Layne Staley, laulu, rytmikitara (1987 – 2002) Mike Starr, basso, taustalaulu (1987 – 1993) Levy-yhtiö Columbia Records, 1990 –

Lisää

Warning: vsprintf(): Too few arguments in /var/www/public_html/classes/Translate.php on line 271

Warning: vsprintf(): Too few arguments in /var/www/public_html/classes/Translate.php on line 271