Haku

Uutiskirje

Brändit

Kaikki brändit

Kaikki tuotteet - Avenged Sevenfold

Avenged Sevenfold on yhdysvaltalainen vuonna 1999 perustettu metallimusiikkia soittava yhtye, joka on kotoisin Huntington Beachin kaupungista Kaliforniasta. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti albumeita yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Nykyisen kokoonpanon muodostavat laulaja M. Shadows, bassokitaristi Johnny Christ, rytmikitaristi Zacky Vengeance sekä soolokitaristi Synyster Gates. Lisäksi kokoonpanossa soittaa rumpali Brooks Wackerman, joka on yhtyeen uusi rumpali Mike Portnoyn, Arin Ilejayn ja edesmenneen Jimmy ”The Rev” Sullivanin jälkeen.Avenged Sevenfold on yhdysvaltalainen vuonna 1999 perustettu metallimusiikkia soittava yhtye, joka on kotoisin Huntington Beachin kaupungista Kaliforniasta. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti albumeita yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Nykyisen kokoonpanon muodostavat laulaja M. Shadows, bassokitaristi Johnny Christ, rytmikitaristi Zacky Vengeance sekä soolokitaristi Synyster Gates. Lisäksi kokoonpanossa soittaa rumpali Brooks Wackerman, joka on yhtyeen uusi rumpali Mike Portnoyn, Arin Ilejayn ja edesmenneen Jimmy ”The Rev” Sullivanin jälkeen.


Avenged Sevenfoldin ensimmäinen albumi Sounding the Seventh Trumpet julkaistiin vuonna 2001. Albumin lauluosuudet olivat lähinnä karjuntaa ja vähemmän melodista laulua, ja musiikki oli metalcorea. Yhtyeen toisella levyllä Waking the Fallen, musiikki oli myös metalcorea kuten edellinen albumi, mutta musiikissa oli enemmän vaikutteita heavy metallista ja lauluosuudet olivat enemmän melodista kuin karjumista. Yhtyeen laulutyyli ja musiikkityyli vaihtui kuitenkin kolmannella albumilla City of Evil, joka julkaistiin 2005. Laulutyylit olivat vaihtuneet melodisempaan suuntaan ja yhtye luopui karjumisesta ja yhtye siirtyi heavy metallin puolelle. Levy sisälsi myös heviballadeita. Lopulliseen suosioon yhtye murtautui vuonna 2007 Avenged Sevenfold -albumillaan, joka jatkoi edelleen yhtyeen tunnettua heavy metal -soundia.


Menestyksekäs ja hyvin alkanut ura koki kovan kolauksen, kun yhtyeen rumpali James ”The Rev” Sullivan kuoli reseptilääkkeiden ja alkoholin yliannostukseen[1]. Yhtye hankki entisen Dream Theater -rumpali Mike Portnoyn nauhoittamaan uuden albumin rumpuraidat ja viides studioalbumi Nightmare julkaistiin vuonna 2010. Myöhemmin Mike Portnoyn korvasi Arin Ilejay. Ilejay jätti yhtyeen heinäkuussa 2015 musiikillisten erimielisyyksien takia.


Yhtye julkaisi kuudennen albuminsa Hail to the King elokuussa 2013. Albumi on saanut sekä positiivista että negatiivista arvosteluja.


Vuonna 2016 Avenged Sevenfold julkaisi yllätyksenä seitsemännen albuminsa, The Stage.


Avenged Sevenfold on julkaissut 6 studioalbumia, yhden livealbumin ja DVD:n, yhden EP:n sekä 19 singleä. Tämän lisäksi Electronic Arts on käyttänyt yhtyeen musiikkia useissa peleissään. Esimerkiksi autopeli Need for Speed: Most Wantedissa on mukana kappale "Blinded In Chains", Need for Speed: ProStreetissa "Almost Easy", ja soittopeli Rock Bandissä "Critical Acclaim", "Almost Easy", "Bat Country", ja "Afterlife". "Bat Country" on myös mukana peleissä NHL 06, SSX on Tour, Saints Row 2 sekä Guitar Hero: Warriors of Rock -peleissä, ja cover-versio kappaleesta "Beast And The Harlot" pelissä Guitar Hero II ja master-nauha pelistä Guitar Hero: Smash Hits. NHL 09 -pelissä on yhtyeen kappale "Afterlife" ja Madden NFL 2004 pelissä kappale "Chapter Four". Lisäksi Saw III -kauhuelokuvan soundtrackilta löytyy yhtyeen kappale "Burn It Down". Avenged Sevenfoldin kappaleet "Shepherd of Fire" ja "Carry On" ovat mukana Call of Duty: Black Ops II -pelissä, jonka julkaisi Treyarch.


Avenged Sevenfold esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa Iron Maidenin lämmittelijänä Helsingin Olympiastadionilla 18. heinäkuuta 2008 sekä Tampereen Ratinan Stadionilla 19. heinäkuuta 2008. Seuraavaksi Avenged Sevenfold esiintyi Suomessa 22. marraskuuta 2010 Helsingin jäähallissa. Yhtye esiintyi 17. kesäkuuta 2011 yhtenä pääesiintyjistä Provinssirockissa[2]. Viimeisin Suomen keikka oli Hartwall Areenassa 7. maaliskuuta 2017.


Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa "Unholy Confessions", "Bat Country", "Beast and the Harlot", "Seize the Day", "Almost Easy", "Afterlife", "Nightmare" ja "Hail to the king".


Avenged Sevenfold mainitaan myös yhtenä vaikuttavana New Wave of American Heavy Metal-yhtyeenä.


Kokoonpano


Nykyiset jäsenet
M. Shadows – laulu (1999-)
Synyster Gates – kitara, taustalaulu (2000-)
Zacky Vengeance – kitara, taustalaulu (1999-)
Johnny Christ – basso, taustalaulu (2002-)
Brooks Wackerman - rummut (2015-)


Entiset jäsenet
Matt Wendt – basso (demoilla 1999–2000)
Justin Sane – basso (1999–2002)
Dameon Ash – basso (2002)
The Rev – rummut, piano, taustalaulu (1999–2009)
Mike Portnoy – rummut (2010)
Arin Ilejay – rummut (2011–2015)


Studioabumit
Sounding the Seventh Trumpet (2001, Good Life Recordings)
Waking the Fallen (2003, Hopeless Records)
City of Evil (2005, Warner Bros. Records)
Avenged Sevenfold (2007, Warner Bros. Records)
Nightmare (2010, Warner Bros. Records)
Hail to the King (2013, Warner Bros. Records)
The Stage (2016, Capitol Records)


"Rockshirts tarjoaa kattavan valikoiman AVENGED SEVENFOLD bändipaidat, paidat  ja paljon muuta."


Lisää
Näytetään 1 - 3 tuotetta 3 tuotteesta
Näytetään 1 - 3 tuotetta 3 tuotteesta