Haku

Uutiskirje

Brändit

Kaikki brändit

Kaikki tuotteet - Roger Waters

George Roger Waters (s. 6. syyskuuta 1943 Great Bookham, Surrey) on englantilainen muusikko ja lauluntekijä.George Roger Waters (s. 6. syyskuuta 1943 Great Bookham, Surrey) on englantilainen muusikko ja lauluntekijä.


Waters on tunnetuin urastaan Pink Floydin basistina, laulajana ja lauluntekijänä vuosina 1965–1985. Tämän jälkeen hän ryhtyi keskinkertaisella menestyksellä soolouralle.


Waters vietti nuoruutensa Cambridgessa. Watersin isä Eric Fletcher Waters oli kommunisti. Hän osallistui toiseen maailmansotaan ja kuoli Anzion maihinnousussa vuonna 1944 Rogerin ollessa vasta vuoden ikäinen. Rogerin isän kuolema vaikutti lopulta erittäin vahvasti koko Pink Floydin tuotantoon, varsinkin The Wall jaThe Final Cut -albumeilla. Vaikutuksen voidaan kuitenkin katsoa alkaneen jo Pink Floydin toisella albumilla, jonka kappale "Corporal Clegg" kertoo korpraalista, joka "voitti" itselleen puujalan vuonna 1944.


Watersin muutettua Lontooseen arkkitehtuuria opiskelemaan hän tapasi Nick Masonin ja Richard Wrightin. Watersin lapsuudenystävä Syd Barrett oli myös Lontoossa. Neljä kaverusta päättivät perustaa bändin. Nimeksi tuli monen mutkan kautta lopulta The Pink Floyd Sound, joka muuttui myöhemmin lopulliseen muotoon "Pink Floyd". Aluksi Syd Barrett teki suurimman osan sävellys- ja sanoitustyöstä, mutta Waters teki jo yhtyeen ensimmäiselle levylle yhden täysin oman kappaleen, "Take Up Thy Stethoscope And Walk". Myöhemmin Syd Barrettin mielenterveyden heikennettyä Waters otti suuremman kontrollin yhtyeestä. Lopulta Barrettin korvasi David Gilmour. Pink Floydin tunnetuin kokoonpano oli näin saanut muotonsa.


Vaikka alkuperäiskokoonpanokin oli saanut suosiota etenkin Lontoon Undergroundliikkeen keskuudessa, keräsi uusi kokoonpano vieläkin laajempaa mainetta rikkoen platinarajan useita kertoja 1970-luvulla The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals ja The Wall -levyillään. 1970-luvun lopulla Gilmourin ja Watersin välit viilenivät jäätymispisteeseen, ja kun vuoden 1985 tienoilla yhtyeen manageri Steve O'Rourke kysyi Watersilta uudesta levystä ja maailmankiertueesta, vastasi Waters yhtyeen hajonneen olettaen, että Gilmour, Mason ja Wright lähtisivät suosiolla soolourilleen. Tämän suhteen Waters oli kuitenkin väärässä, sillä Gilmour, Mason ja Wright päättivät jäädä yhtyeeseen. Ratkaisu sai Watersin raivostumaan, ja tästä seurasikin useita oikeudenkäyntejä pitkin 1980-lukua. Kolmihenkinen Pink Floyd levytti vielä kaksi levyä ilman Watersia. Waters aloitti varsinaisen soolouransa levyttämällä The Pros and Cons of Hitch Hiking -levynsä vuonna 1984. Watersin viimeisin sooloalbumi on vuonna 2005 valmistunut ooppera Ça Ira, joka kertoo Ranskan vallankumouksesta.


Waters on ollut myös poliittisesti aktiivinen ja kritisoinut voimakkaasti Israelin rakentamaa "turva-aitaa", jonka katsoo olevan palestiinalaisia sortava ja rasistinen muuri. Waters on myös tukenut Gazan tueksi järjestettävää väkivallatonta marssia.[1][2] Waters esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2002, kun hänen In The Flesh -maailmankiertueensa poikkesi Hartwall Areenalla.


Huhtikuussa 2010 Waters ilmoitti tekevänsä The Wall Live -kiertueen, jonka settilista kattaa The Wall -levyn kokonaisuudessaan. Kiertue alkoi Pohjois-Amerikasta syyskuussa 2010. Waters esiintyi kiertueellaan myös Suomessa, Hartwall-areenalla 27. huhtikuuta ja 28. huhtikuuta 2011.[4]


Tuotanto
The Pros and Cons of Hitch Hiking (1984)
When The Wind Blows (1986)
Radio K.A.O.S. (1987)
Radio Waves (EP, 1987)
The Wall: Live in Berlin (1990)
Amused To Death (1992)
In the Flesh Live (2000)
Flickering Flame - The Solo Years Volume 1 (2002)
To Kill the Child / Leaving Beirut (2004)
Ça Ira (2005)
Is This the Life We Really Want? (2017)


"Rockshirts tarjoaa kattavan valikoiman Roger Waters bändipaidat, paidat  ja paljon muuta."


Lisää
Näytetään 1 - 2 tuotetta 2 tuotteesta
Näytetään 1 - 2 tuotetta 2 tuotteesta