Haku

Uutiskirje

Brändit

Kaikki brändit

Uudet tuotteet

Kaikki tuotteet - Pixies

Pixies on yhdysvaltalainen vaihtoehtorock-yhtye. Pixies perustettiin Bostonissa vuonna 1986 ja se toimi vuoteen 1993 saakka tehden yli kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun vuonna 2004. Pixies ei menestynyt myyntilistoilla erityisen hyvin varsinkaan kotimaassaan, mutta sitä pidetään eräänä tärkeimmistä 1990-luvun vaihtoehtorockin vaikuttajista. Mm. yhtyeen albumit Surfer Rosa ja Doolittle ovat vuosien saatossa saavuttaneet klassikon aseman. Yhtye nautti kuitenkin Isossa-Britanniassa ja Euroopassa suurta kulttisuosiota. Yhtyeen keulakuva Black Francis, yhtyeen kappaleiden pääasiallinen kirjoittaja, on luonut yhtyeen jälkeen menestyksekkään uran nimellä Frank Black.Pixies on yhdysvaltalainen vaihtoehtorock-yhtye. Pixies perustettiin Bostonissa vuonna 1986 ja se toimi vuoteen 1993 saakka tehden yli kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun vuonna 2004. Pixies ei menestynyt myyntilistoilla erityisen hyvin varsinkaan kotimaassaan, mutta sitä pidetään eräänä tärkeimmistä 1990-luvun vaihtoehtorockin vaikuttajista. Mm. yhtyeen albumit Surfer Rosa ja Doolittle ovat vuosien saatossa saavuttaneet klassikon aseman. Yhtye nautti kuitenkin Isossa-Britanniassa ja Euroopassa suurta kulttisuosiota. Yhtyeen keulakuva Black Francis, yhtyeen kappaleiden pääasiallinen kirjoittaja, on luonut yhtyeen jälkeen menestyksekkään uran nimellä Frank Black.


Yhtyeen musiikissa oli vaikutteita punkista, popista ja surf-musiikista ja se oli samaan aikaan melodista mutta karheaa. Sanoitukset olivat surrealistisia mutta käsittelivät monia arkoja aiheita kuten mielenterveydellisiä ongelmia, ruumiinvammoja ja insestiä. Pixiesille tunnusomaisia olivat rauhallisia säkeistöjä seuranneet raskaat kertosäkeet - tyylikeino, jota myöhemmin hyödynsi muun muassa Nirvana, Smashing Pumpkins ja Radiohead.


Tunnettuja kappaleita mm. "Where Is My Mind?", "Hey", "Gigantic", "Debaser", "Here Comes Your Man", "Monkey Gone to Heaven", "Velouria" ja "Planet of Sound"


Kokoonpano
Black Francis - laulu, kitara (myöhemmin soolourallaan Frank Black, oikeasti Charles Michael Kitridge Thompson IV)
Joey Santiago - kitara
Kim Deal - basso, laulu (kahdella ensimmäisellä albumilla nimellä Mrs. John Murphy)
David Lovering - rummut


Studioalbumi
1987 Come on Pilgrim
1988 Surfer Rosa
1989 Doolittle
1990 Bossanova
1991 Trompe le Monde
2014 Indie Cindy


"Rockshirts tarjoaa kattavan valikoiman PIXIES bändipaidat, paidat  ja paljon muuta."


Lisää
Näytetään 1 - 3 tuotetta 3 tuotteesta
Näytetään 1 - 3 tuotetta 3 tuotteesta