Haku

Uutiskirje

Brändit

Kaikki brändit

Kaikki tuotteet - Taake

Taake on vuonna 1993 perustettu norjalainen black metal -yhtye, joka tunnettiin myös aikaisemmin nimellä Thule. Yhtye on Ørjan "Hoest" Stedjebergin sooloprojekti, jossa on kuitenkin vieraillut eri soittajia mm. Carpathian Forestista ja Gaahlskaggista.Taake on vuonna 1993 perustettu norjalainen black metal -yhtye, joka tunnettiin myös aikaisemmin nimellä Thule. Yhtye on Ørjan "Hoest" Stedjebergin sooloprojekti, jossa on kuitenkin vieraillut eri soittajia mm. Carpathian Forestista ja Gaahlskaggista.


Taake on levyttänyt viisi täyspitkää studioalbumia uransa aikana. Yhtyeen nimi tulee norjankielisestä sanasta tåke, joka tarkoittaa sumua. Taaken sanoitukset on kirjoitettu ja laulettu Bergenin murteella; albumien kotelolehdissä ne on kirjoitettu riimuilla.


Yleisesti yhtyeen pääteoksiin kuuluu niin sanottu Nattestid... Bjoergvin... Doedskvad -trilogia, vuonna 2008 ilmestynyt nimikkoalbumi Taake ja 2011 ilmestynyt Noregs Vaapen. Sanoitusten aiheena ovat kuolema, paholainen ja seitsemän vuorta, jotka ympäröivät Bergeniä (vanh. Bjørgvin, murteella Bjoergvin).


Yhtye käyttää musiikistaan termiä True Norwegian Black Metal (tai Helnorsk Svartmetall), joka viittaa "aitoon" norjalaiseen black metaliin. Termiä on käyttänyt myös yhtyeet kuten Darkthrone ja Gorgoroth varhaisissa tuotoksissaan, kun sanoitukset olivat vielä norjankielelisiä, joka näin ollen leimasi yhtyeet "aidoiksi".


Taaken johtohahmo Hoest kertoo myös Contraband Candyn haastattelussa kritisoivansa modernia black metalia erityisesti sen "kansainvälisyyden" takia. Hän kritisoi yhtyeiden fanikuuliaisuutta ja englannin kielen käyttöä sanoituksissa, mihin myös suurin osa norjalaisista yhtyeistä on sortunut. Hänen mielestään black metalin tulisi olla negatiivinen ja underground-tyylinen konsepti, johon ei kuulu yhtyeiden rahallinen menestys, maineen haaliminen eikä median kanssa työskentely; Hoest itse esiintyy harvoin mediassa, ja silloinkin hän painottaa juuri näitä seikkoja ja haastattelut jäävät muilta osin suppeiksi.


Maaliskuussa 2007 Hoest esiintyi Essenissä Saksassa hakaristi rintaan maalattuna.[3] Saksassa hakaristin (ja monien muiden natsiymbolien) julkinen esittäminen on laitonta (§ 86a StGB). Tämän välikohtauksen johdosta loput Saksan-konsertit peruttiin. Jälkeenpäin Hoest on sanonut, että Taake ei ole poliittinen natsibändi.[4][5]


Taake oli ehdolla vuoden 2012 Spellemannprisen-palkinnon saajaksi kategoriassa paras metallialbumi. Ehdokasvalinta kohtasi kritiikkiä, koska ehdokaskappaleessa Orkan albumilta Noregs vaapen lauletaan "til Helvete med Muhammed og Muhammedanerne" (suom. helvettiin Muhammad ja muslimit). Lisäksi ehdokkuus oli ajankohdaltaan lähellä äärioikeistolaisen Anders Behring Breivikin Oslossa ja Utøyan saarella tekemiä terrori-iskuja, joissa kuoli 77 ihmistä.[6][7]


Nykyiset jäsenet


Ørjan "Ulvhedin Hoest" Stedjeberg – Laulu (Studiossa kaikki soittimet)
Ørjan "V'Gandr" Nordvik – Bassokitara
Skagg – Kitara
Adam "Aindiachai" Dunlea – Kitara
Thurzur – Rummut


Entiset jäsenet
Radomir Michael "Lava" Nemec – Basso
Mutt – Sessiorummut
Frostein "Tundra" Arctander – Rummut, basso ja taustalaulu
Ivar Bjørnson – Live & sessiokitara
Bjarte – Rummut
Stieg – Kitara
Svartulv (Katta/Kattaræven) – Rummut, laulu
Sindre – Livebasisti
Dim (Ondkel Smau/Nasse) – Taustalaulu
Drakhian – Kitara
Keridwen – Basso, Livekitara
C. Corax – Live & sessiokitarat
Tormod "Mord" Haraldson – Rummut


Diskografia
1994 Der Vinterstormene Raste
1994 Omfavnet Av Svarte Vinger
1995 Manndaudsvinter Demo
1996 Koldbrann i Jesu Marg Demo
1999 Nattestid Ser Porten Vid
2002 Over Bjoergvin Graater Himmeri
2005 Hordalands Doedskvad
2007 Nekro
2008 Svartekunst
2008 Taake
2011 Kveld
2011 Noregs Vaapen


"Rockshirts tarjoaa kattavan valikoiman TAAKE bändipaidat, paidat  ja paljon muuta."


Lisää

Brändin tuotteet ovat tulossa. Käythän tarkastamassa myöhemmin.