Haku

Uutiskirje

Brändit

Kaikki brändit

Kaikki tuotteet - Harry Potter

Harry Potter on fantasiaelokuvasarja, joka perustuu brittiläisen J. K. Rowlingin kirjoittamiin Harry Potter -romaaneihin. Siihen kuuluu kahdeksan elokuvaa, jotka ilmestyivät vuosina 2001–2011 alkaen elokuvasta Harry Potter ja viisasten kivi ja päättyen elokuvaan Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2. Vuonna 2016 sai ensi-iltansa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, joka on ensimmäinen viidestä spin-off- ja esiosaelokuvasta. Harry Potter- ja Ihmeotukset-elokuvasarjat muodostavat yhdessä mediajatkumon nimeltä J. K. Rowlingin velhomaailma. Se on kaikkein toiseksi eniten tuottanein elokuvasarja 8,4 miljardin dollarin kokonaistuotolla.
Harry Potter on fantasiaelokuvasarja, joka perustuu brittiläisen J. K. Rowlingin kirjoittamiin Harry Potter -romaaneihin. Siihen kuuluu kahdeksan elokuvaa, jotka ilmestyivät vuosina 2001–2011 alkaen elokuvasta Harry Potter ja viisasten kivi ja päättyen elokuvaan Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2. Vuonna 2016 sai ensi-iltansa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, joka on ensimmäinen viidestä spin-off- ja esiosaelokuvasta. Harry Potter- ja Ihmeotukset-elokuvasarjat muodostavat yhdessä mediajatkumon nimeltä J. K. Rowlingin velhomaailma.[1] Se on kaikkein toiseksi eniten tuottanein elokuvasarja 8,4 miljardin dollarin kokonaistuotolla.


Potter-elokuvissa työskenteli neljä ohjaajaa: Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell ja David Yates. Steve Kloves käsikirjoitti kaikki sarjan elokuvat lukuun ottamatta Harry Potter ja Feeniksin kiltaa (2007), jonka käsikirjoitti Michael Goldenberg. David Heyman tuotti kaikki kahdeksan elokuvaa, mutta työskenteli myös David Barronin kanssa toisesta elokuvasta alkaen. J. K. Rowling oli mukana kahden viimeisen elokuvan tuotannossa.


Kirjasarjan viimeinen osa Harry Potter ja kuoleman varjelukset jaettiin kahdeksi elokuvaksi. Kuoleman varjelusten kuvaukset päättyivät 12. kesäkuuta 2010. Osa 1 sai ensi-iltansa 17. marraskuuta 2010 ja Osa 2 13. heinäkuuta 2011.


Hahmo
Harry syntyy 31. heinäkuuta 1980 James ja Lily Potterille Godrickin notkossa, Englannissa. Vuotta myöhemmin 31. lokakuuta 1981 lordi Voldemort saapuu Godrickin notkoon ja murhaa hänen vanhempansa. Kun Voldemort osoittaa sauvallaan Harrya ja lausuu tappokirouksen, se kimpoaa takaisin. Voldemort menettää ruumiinsa, mutta pakenee jäätyään juuri ja juuri henkiin. Harry saa salamanmuotoisen arven otsaansa, mutta on muuten nähtävästi vahingoittumaton. Harry viedään Dursleylle, jotka ovat hänen ainoat elossa olevat sukulaisensa, samalla kun velhot ja noidat ympäri maata juhlivat Voldemortin kukistumista. Dursleyt, eli Vernon, hänen vaimonsa Petunia ja heidän poikansa Dudley, vihaavat taikuutta eivätkä kerro Harrylle totuutta hänen vanhempiensa kuolemasta, vaan sanovat heidän kuolleen auto-onnettomuudessa. Harrya kohdellaan kaltoin; hän joutuu nukkumaan pienessä komerossa portaiden alla ja saa vain Dudleyn vanhoja vaatteita käyttöönsä. Ennen kuin hän saa tietää olevansa velho, hän huomaa outojen asioiden tapahtuvan ympärillään.


Elokuvat
Harry Potter ja viisasten kivi (16. marraskuuta 2001)
Harry Potter ja salaisuuksien kammio (15. marraskuuta 2002)
Harry Potter ja Azkabanin vanki (31. toukokuuta 2004)
Harry Potter ja liekehtivä pikari (18. marraskuuta 2005)
Harry Potter ja Feeniksin kilta (11. heinäkuuta 2007)
Harry Potter ja puoliverinen prinssi (17. heinäkuuta 2009)
Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 (17. marraskuuta 2010)
Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 (13. heinäkuuta 2011)


Ihmeotukset-sarja
Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (18. marraskuuta 2016)
Nimeämätön toinen Ihmeotukset -elokuva (16. marraskuuta 2018)
Nimeämätön kolmas Ihmeotukset -elokuva (20. marraskuuta 2020)


"Rockshirts tarjoaa kattavan valikoiman Harry Potter ja Ihme Otukset paidat, t-paidat, leffapaidat ja paljon muuta."


Lisää
per sivu
Näytetään 1 - 15 tuotetta 91 tuotteesta
Näytetään 1 - 15 tuotetta 91 tuotteesta